Ziua și aventura pentru Șerban Copoț și copiii lui în vacanța prelungită de Paști

12 zile pline de descoperiri și aventuri, așa s-ar putea rezuma în câteva cuvinte vacanța de Paști pe care Șerban Copoț a petrecut-o alături de soția lui și cei doi copii la bunici. Bucuros de perioada mai liniștită pe care o are, Șerban și-a dus familia acolo unde și el, la rândul lui, se simte cel mai bine: în mijlocul naturii. „Am fost la bunici, în Harghita, în Munții Călimani. Am vrut să ne bucurăm de peisajele din zonă și de toate traseele care sunt de făcut. În fiecare zi am stat în aer liber, uneori am mers pe munte, alteori doar am gospodărit prin curtea bunicilor”, povestește Șerban.

Micul Tedi s-a dovedit un ajutor real pentru bunici pentru că a pus arpagic, a văruit copacii și a îngrijit stejarul plantat atunci când a venit el pe lume. În plus, principala îndeletnicire a lui Tedi din această vacanță a fost exersarea lucrului cu briceagul pe care îl are. Aventurile din curte au fost completate de cele din împrejurimi, pentru că Șerban nu a ratat niciun moment în care a avut ocazia să își mai ajute fiul cel mare să descopere lumea care îl înconjoară și toate minunile care se regăsesc în ea. „Acolo abia acum vine primăvara, e mult mai frig decât în București. Într-o zi am văzut o viperă, în alta, iepuri sălbatici, iar Tedi a reușit să prindă pentru prima dată de unul singur o șopârlă mare și grasă, ca să îl citez”, povestește amuzat Șerban.

Și de Paști ei au petrecut tot într-o manieră cât se poate de tradițională. „Am fost la biserică la Înviere, iar în ziua de Paști am gătit friptură, plăcinte și tot felul de bunătăți la cuptorul cu lemne”, declară autorul cărții „Manualul exploratorului”.

Reîntors în București, pe Șerban îl așteaptă o perioadă în care se va dedica în totalitate proiectului „Liga exploratorilor”, susținut de Kaufland România. Lansarea cărții „Manualul exploratorului” reprezintă prima etapă a proiectului, prin care Șerban își propune să le reamintească părinților cât de important este timpul petrecut alături de copiii lor în mijlocul naturii. Scrisă integral de Șerban Copoț, cartea urmează să fie lansată în curând împreună cu Kaufland România. Pe baza informațiilor cuprinse în ea, copiii vor putea participa la un concurs cu un premiu extraordinar: o tabără în care vor învăța cum să devină exploratori.

Related Blogs