După succesul „Miami Bici”, Matei Dima face echipă cu Micutzu și Alex Coteț pentru un nou film: „Teambuilding”

Izolare… creativă. Așa s-ar putea numi această perioadă pentru Matei Dima, care a început deja lucrul la un nou film. Este vorba despre lungmetrajul „Teambuilding”, la care lucrează împreună cu Micutzu și Alex Coteț, o comedie despre viața de șef și angajat, despre problemele oricărei firme, mici sau mari, de la noi.  

După succesul producției „Miami Bici”, care a devenit cel mai vizionat film românesc din ultimii 26 de ani după primul weekend de la lansarea în cinematografe și care din 1 aprilie a intrat și în grila Netflix, Matei este pregătit pentru un alt gen de comedie. „Teambulding este adaptarea  unui gen de comedie cu care m-am identificat în filmele americane fix în perioada când îmi formam simțul umorului”, spune el. „Este un pas riscant, dar necesar pentru dezvoltarea pieței românești. Tot ce știu acum este că îmi place foarte mult povestea și că sunt foarte entuziasmat să petrec următoarele luni lucrând cu doi dintre oamenii care mă fac să râd cel mai tare în viața reală. Sperăm să facem același lucru și în viața imaginată de noi în Teambuilding, așa că rămâneți aproape pentru mai multe detalii în următoarea perioadă și follow Viva la Vidra pe Instagram pentru ultimele știri”, continuă Matei.  

La rândul său, Alex Coteț recunoaște că acest proiect este pentru el un pas important, pentru că după ani de experiență în publicitate, a acceptat să se implice în regia de lungmetraj odată cu „Teambuilding”: „Matei și Cosmin m-au motivat să fac un pas pe care îl tot amân de câțiva ani de zile: regie de lungmetraj. Probabil l-aș mai fi amânat încă 10 ani de acum încolo, însă experiența „Miami Bici” mi-a arătat că furtuna perfectă nu există. Trebuie să o creezi. Iar acum mă simt mai pregătit decât aș fi fost în urmă cu doi ani, chiar dacă este greu pentru cineva venit din publicitate, unde mereu decide altcineva pentru tine ce e bine și ce nu e bine în ceea ce faci. Acum, responsabilitatea e doar pe umerii noștri. De aceea mă bucur că Matei și Cosmin au încredere în mine pentru acest proiect și abia aștept să fac oamenii, din nou, să râdă”, adaugă acesta.  

Rolurile principale în această producție le revin lui Matei și lui Micutzu (Cosmin Nedelcu), acesta din urmă garantând și el umorul și hohotele de râs: „E primul film în care voi avea un rol principal și din start e o onoare, iar asta nu s-a întâmplat pentru că voi fi și eu producător asociat. E o combinație de zile mari, sunt alături de un om teribil de amuzant și teribil, Matei Dima, căruia îi și datorez deschiderea mea față de pasul acesta important din cariera mea. Sub bagheta ilustrului Alex Coteț, om la fel de teribil, care și scrie, dar și regizează această capodoperă comică, mă simt în totală siguranță, dovada fiind nenumăratele clipuri virale construite sub atenta sa supraveghere și viziune. Vă garantez că va fi amuzant”, concluzionează cunoscutul standup-er.   

Viață de corporație și visul românului de a fi șef

După cum povestește Alex Coteț, cel care a semnat scenariul și pentru „Miami Bici”, filmul „Teambuilding” va fi o ficțiune inspirată din zeci de adevăruri, experiențe trăite pe propria piele sau auzite de-a lungul anilor de la prieteni, cu situații pe cât de absurde, pe atât de reale și cu care foarte mulți oameni vor rezona. De la dorința arzătoare de a fi șef, la nepotism, imcompetență, evaziune fiscală sau situații absurde, toate sunt subiecte care vor fi tratate cu mult umor în „Teambuilding”.

„Vrem să schimbăm puțin percepția pe care o au corporatiștii în România. Ne-am obișnuit să considerăm viața de corporatist ca fiind plictisitoare și sterilă. Dar în realitate, oamenii ăștia trec prin atât de multe situații limită într-o săptămână, încât Ocean’s 11 e film de copii pe lângă ce trăiește un contabil din Pipera. E și normal să ți se taie picioarele de emoție când sari cu parașuta. Dar te-a luat vreodată cu leșin de la un Excel completat greșit? Aș vrea să aduc asta pe marele ecran: rivalitățile, certurile, panicile și mai ales prostiile făcute la beție, adică în teambuilding”, mai spune Alex Coteț.

„Teambuilding” se va filma anul acesta în toamnă, iar casa de producție care îl semnează este Viva la Vidra (deținută de Matei Dima și Ștefan Lucian). Alex Coteț este regizor și scenarist, producător general este Alexandra Hash, iar în rolurile principale sunt distribuiți Micutzu și Matei Dima.   

Related Blogs