Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, fondatorii One United Properties, pe coperta Forbes

Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, fondatorii One United Properties, un interviu

exclusiv în noul număr al revistei Forbes  despre începuturi și planuri de viitor

 

Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, fondatorii One United Properties, vorbesc în revista Forbes, numărul din martie, despre începuturile companiei și planurile de viitor. În cei 9 ani de când au pus împreună pe picioare One United Properties, cei doi au aplicat în business-ul lor o strategie pe cât de simplă, pe atât de eficientă: muncă, disciplină și echilibru.

Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu vorbesc pe larg în cel mai nou număr al revistei Forbes, dedicat dezvoltării de zona de construcții office, și despre planurile de dezvoltare a fostei platforme Automatica, situată la intersecția Bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca. Investiția de 100 de milioane în această zonă urmează să contribuie simțitor la dezvoltarea și înfrumusețarea întregului Cartier Floreasca.

 

 

One United Properties va dezvolta în această locație un proiect multifuncțional de anvergură, compus dintr-un proiect rezidențial exclusivist – One Mircea Eliade, precum și o clădire de birouri reprezentativă – One Tower. Zona comercială va fi dezvoltată de Auchan România, iar întreaga dezvoltare este autorizată pentru o suprafață de 125.000 mp construiți (73.000 mp supraterani și 52.000 mp subterani). Așa cum sunt toate clădirile ridicate de One United Properties și acestea vor fi foarte eficiente din punct de vedere energetic, certificate Green și sustenabile, cu impact minimal asupra mediului. Investiția nu se va face numai în zona construită, ci și în infrastructura rutieră și în dezvoltarea a 1200 de locuri de parcare prevăzute pentru fluidizarea traficului.  Infrastructura va fi modernizată în cadrul unui proiect amplu desfaşurat de investitor. Astfel, Calea Floreasca va fi lărgită de la 4 la 6 benzi, respectiv o bandă suplimentară pentru fiecare sens de mers. Intersecţia Glinka – Floreasca va fi, de asemenea, reconfigurată pentru a îmbunătăți condițiile de trafic existente. O nouă soluție de trafic va fi implementată în urma creării unei noi linii de decelerare dinspre Bulevardul Mircea Eliade, care va îmbunătăți timpul de așteptare la intersecție și va eficientiza sistemul de trafic –  solutie realizată prin donarea unei suprafețe de teren de 1.100 mp de către One United Properties orașului București.

Despre cum a fost gândită transformarea fostei platforme Automatica, beneficiile pe care le oferă atât utilizatorilor, cât şi locuitorilor cartierului Floreasca, dar și care sunt celelalte proiecte One United Properties în curs de dezvoltare și finalizare, cititorii pot afla din cel mai recent număr al revistei Forbes.

One United Properties este principalul dezvoltator imobiliar specializat pe proprietăți rezidențiale exclusiviste din București, România. One United are mai multe proiecte rezidențiale finalizate (188 de apartamente), în construcție (340 de apartamente) și care urmează să fie începute în urmatorii ani (peste 500 de apartamente). One United Properties este o companie inovatoare, dedicată accelerării adoptării practicilor de construcţie care au ca rezultat clădiri eficiente din punct de vedere energetic, sănătoase şi durabile din punct de vedere al mediului. One Herăstrău Park este în acest moment primul complex rezidențial din Capitală certificat ”Green Homes”, nivelul Excelent, de Romania Green Building Council și totodată proiectul rezidential al anului 2017 in Romania. One United Properties a fost desemnat dezvoltatorul rezidențial al anului în 2017 în Romania de către CIJ la Gala Premiilor CIJ. De asemenea, compania One United Properties a fost premiată în cadrul Forbes Green Awards si ROGBC Awards pentru sustenabilitate în domeniul imobiliar.