Tabăra Națională de Robotică, locul perfect de îmbinare a studiului cu distracția pentru 70 de echipe de elevi

Școala s-a încheiat acum mai bine de o lună, dar pentru elevii care fac parte din programul de robotică BRD FIRST Tech Challenge Romania, implementat la noi în țară de Asociația „Nație Prin Educație”, fondată de Dana Războiu, orice săptămână este o ocazie de neratat pentru a învăța ceva nou. Între 8 și 15 iulie și 15 și 21 iulie, robotiști și mentori din toată țara și-au dat întâlnire la Beclean, la Colegiul Național Petru Rares, locul în care a avut loc Tabăra Națională de Robotică. Cele 70 de echipe care au participat, împărțite în cele două serii, au avut astfel parte de o experiență utilă nu doar la nivel profesional, ci și uman. Organizatorii care fac parte din echipa Asociației „Nație Prin Educație” și-au dorit ca elevii să învețe lucruri noi, pe care să le testeze la fața locului, dar să se și distreze, pentru că, la urma urmei, sunt în vacanță.

„Orarul” taberelor a cuprins atât activități tehnice, cât și non-tehnice. Elevii care fac parte din programul BRD First Tech Challenge Romania au participat la numeroase wokshop-uri despre construirea roboților, Creo, strategii de lucru în robotică sau robotică socială. De asemenea, accent s-a pus și pe atelierele în care subiectul central l-au reprezentat lucrul în echipă, teatrul, comunicarea, dar și dream managementul, pentru că modul în care echipele își comunică activitatea pe rețelele de socializare și nu numai contribuie la succesul lor pe termen lung.

Cum nu există tabără fără un foc de tabără, nici cea de robotică de la Beclean nu a făcut excepție. Elevii au avut parte de multe activități recreative și chiar au ajuns și la Băile Figa și la Electric Castle. Liceenii care înțeleg că prin munca și implicarea lor pot schimba la modul real viitorul planetei se pot înscrie în programul BRD First Tech Challenge Romania până la 1 octombrie, accesând secțiunea dedicată de pe site-ul asociației www.natieprineducatie.ro. Startul sezonului al patrulea este din ce în ce mai aproape, iar pe 7 septembrie va fi anunțată și tema globală a competiției.

Programul educațional BRD FIRST Tech Challenge Romania este adus în România de către Asociația „Nație Prin Educație”, cu licență de la FIRST USA (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), cea mai mare structură ONG din domeniul roboticii și educației STEM.

Related Blogs