SKYSTONE, tema noului sezon BRD FIRST Tech Challenge Romania, cel mai mare program de robotică și educație STEM din țara noastră

  • Tema noului sezon al competiției FIRST Tech Challenge este SKYSTONE și provoacă participanții să se gândească la orașele viitorului; 
  • Programul internațional FIRST, implementat și la noi de Asociația „Nație Prin Educație”, își începe cel de-al patrulea sezon în România;
  • Echipele de elevi de liceu din toată țara se pot înscrie până la data de 1 octombrie 2019.

Un nou an școlar, o nouă șansă pentru elevii de liceu să-și extindă aria de expertiză și să se alăture programului BRD FIRST Tech Challenge Romania, aflat în țara noastră la cel de-al patrulea sezon. Cel mai mare program de robotică și educație STEM din România, implementat de asociația fondată în 2016 de Dana Războiu, „Nație Prin Educație”, oferă sprijin liceenilor care vor să facă performanță într-un domeniu de care depinde viitorul tuturor. „În adolescență se formează personalitatea noastră și vreau să le transmit tuturor elevilor că e foarte important să fie pretențioși, să ceară mult de la ei, în primul rând, și să fie muncitori. Să nu renunțe până nu văd o idee, oricât de îndrăzneață li s-ar părea la prima vedere, transformată în ceva real, palpabil. Programul BRD FIRST Tech Challenge Romania le oferă șansa de a intra într-o comunitate de top, unde își pot descoperi adevăratul potențial. Sper ca noul sezon să fie unul și mai bun, iar echipele noastre să câștige noi premii la competițiile internaționale”, a declarat Dana Războiu, fondatoarea Asociației „Nație Prin Educație”.

Tema noului sezon al competiției internaționale FIRST Tech Challenge este SKYSTONE și se referă la orașele viitorului. Concret, tinerii care fac parte din fenomenul global FIRST trebuie să demonstreze că sunt capabili să lucreze în echipă pentru a găsi soluții inovatoare la problemele cu care omenirea se va confrunta. Toți membrii FIRST fac parte dintr-o comunitate care prețuiește și stimulează inspirația, creativitatea și speranța într-un viitor mai durabil. Tema acestui sezon le reamintește liceenilor că au puterea de a influența felul în care arată locurile pe care le numesc „acasă” și, mai ales, pe aceea de a le transforma pozitiv, ajutându-le să atingă noi culmi. Elevii de liceu din întreaga țară care își doresc să intre în această comunitate de viitori lideri care schimbă lumea trebuie să-si formeze o echipă și să se înscrie până pe 1 octombrie 2019 aici.

Anul acesta, nu mai puțin de 30 noi granturi vor fi oferite de Asociația „Nație Prin Educație” după ce vor fi analizate formularele de înscriere. Ele constau în kituri de robotică, trusă de scule și imprimantă 3D și astfel încă 30 de licee de stat din România în care nu există deja o echipă de robotică se vor putea mândri cu una.

După încheierea acestei prime etape, pe toți cei înscriși îi așteaptă un drum în care vor descoperi cât de importante sunt științele exacte, abilitățile de organizare, soft skills și munca în echipă. Vor avea ocazia să participe la multe meciuri demonstrative, patru competiții regionale și mult așteptata competiție națională de la București. Și, în cele din urmă, 7 cele mai bune echipe vor reprezenta România la Campionatul Mondial din Detroit, SUA.

Iată care sunt momentele cheie ale acestui nou sezon al BRD FIRST Tech Challenge Romania, la care oricine poate participa pentru a-și susține echipa preferată:  

Regionalele eliminatorii:

Cluj-Napoca: 7 – 9 februarie 2020

Timișoara: 21 – 23 februarie 2020

Iasi: 6 – 8 martie 2020 

București: 20 – 22 martie 2020

Campionatul Național: București, 3 – 5 aprilie 2020

Campionatul Mondial: Detroit, SUA, 29 aprilie – 2 mai 2020

Related Blogs