Sfaturi de design interior cu Elena Oancea și Cristina Căpitanu

Elena și Cristina sunt creativele din spatele brandului Lemon Interior Design. Povestea lor demonstrează că atunci când iubeşti ceea ce faci şi lucrezi cu pasiune rezultatele nu întârzie să apară. Cele două au deschis în 2007 Lemon Interior Design, companie premiată pentru proiectele creative realizate în designul de interior. Proiectele lor au fost premiate la festivitatea prilejuită de împlinirea a 21 de ani de la apariția pe piață a revistei Casa Lux. Lemon Interior Design a câștigat premiul pentru categoria cea mai bună amenajare de locuință privata, oferit de Elle Decoration – una dintre cele mai prestigioase reviste de amenajări din lume – în cadrul Elle Decoration Romanian Design Awards.

Despre trendurile în materie de design interior:

Elena: „Eu cred că designul e contextual. Trebuie să iei în considerare personalitatea clientului şi obiceiurile lui, noi nu credem neapărat în ce e la modă, până la urmă trendurile sunt trecătoare. Sunt în tendinţe lemnul masiv, obiectele unicat, mult metal, iar de vreo doi ani marmura, care încă se menține. A pătruns pe piaţă puternic piatra naturală, în special marmura, care se va regăsi şi anul viitor în tendinţe. Lemnul a fost si va ramane în vogă. In multe dintre colectiile lansate anul acesta, finisajul rovere affumicato ocupa un loc important. Metalele sunt iarăşi prezente în toate colecţiile. În ceea ce priveşte culorile, tonul îl dă Pantone. Anul acesta s-a purtat mult verdele. Se păstrează şi tonurile calde, neutre, care nouă ne plac foarte mult. La final însă, contează ce-i place clientului, respectăm personalitatea sa şi venim cu un touch în tendinţe.”

Cristina: „Stilul Lemon e unul care merge mult pe accente, inserate într-o bază contemporană. Avem grijă să valorificăm trecutul şi să-l aducem în prezent, astfel încât rezultatul să fie unul homey, nu unul rece, impersonal. Ce facem noi nu plictiseşte şi trece testul timpului. Casele noastre sunt calde. Ne diferenţiem tocmai prin faptul că avem o linie de stil rezidenţial-comercial.”

Related Blogs