Șerban Copoț lansează cartea „Manualul exploratorului”

Mâine, 9 mai, de la 18:00, la Hub Design, (strada Matei Basarab nr. 13-15), Șerban Copoț își lansează cartea „Manualul exploratorului”, alături de prieteni, colegi, părinți și copii. Cartea este primul pas al unui proiect mai amplu, „Liga exploratorilor”, susținut de Kaufland România, care își propune să le reamintească părinților și copiilor cât este de important timpul petrecut în natură.

Nu doar Șerban le va vorbi invitaților despre marea lui pasiune, drumețiile în natură, și beneficiile pe termen lung ale acestui mod de petrecere a timpului liber, ci și specialiștii rugați să participe. Jurnalistul și bloggerul Cristina Stănciulescu, vicepreședintele Salvamont România, George Resiga, Corporate Affairs & Communications Manager la Kaufland România, Valer Hancaș, expertul în tehnici de supraviețuire Cezar Machidon și organizatorul de tabere Andrei Resiga vor aduce noi argumente în favoarea învățării copiilor să se descurce în natură și să o protejeze.

Cartea va fi in curand disponibila in magazinele Kaufland din București la prețul de 34,99 de lei. Pe baza informațiilor cuprinse în ea, copiii vor avea ocazia să participe la un concurs al cărui premiu îi va înzestra cu tot ce au nevoie pentru a simți că sunt exploratori desăvârșiți: o tabără în care vor experimenta viața în natură îndrumați de specialiști.  

Eu fac parte din generația care a crescut afară. Poate lucrurile s-au schimbat acum, copiii nu mai petrec atât de mult timp în contact cu natura, iar eu îmi doresc și să readuc acest obicei în timpul lor liber, dar și să le arăt cum să privească, cum să se bucure și cum să protejeze tot ceea ce ne înconjoară. În plus, prin intermediul cărții, ei pot învăța o mulțime de lucruri folositoare, cum sunt de exemplu tehnicile de supraviețuire”, spune Șerban.

Cartea conține mai multe capitole și informații concrete, pornind de la cum se organizează bagajul și care sunt obiectele folositoare, până la orientare și cum se citește o hartă, cum se acordă primul ajutor în diverse situații și multe alte lucruri interesante pentru părinți și copii.

„Grija față de natură este una din prioritățile noastre, așa că ne-am alăturat cu entuziasm proiectului «Liga Exploratorilor» pentru că este un program de educație ecologică inedit, ce îi duce pe copii în mijlocul naturii. Ne bucurăm să contribuim la creșterea unei generații cu respect pentru mediul înconjurător.”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Related Blogs