„LaPrimulBebe”, comunitatea mamelor care a reușit să strângă 1 milion de euro în campanii umanitare

De la puterea unei mame, la puterea unei comunități. Așa s-ar putea rezuma parcursul Atenei Boca, cea care a fondat în urmă cu 6 ani „LaPrimulBebe”, cea mai amplă mișcare și comunitate pentru mame educate și implicate profesional și social din România. De la un grup cu 10 persoane, „LaPrimulBebe” este acum cea mai mare comunitate pentru mame din România, cu filiale în cele mai importante orașe ale țării, care activează în 20 de județe, cu peste 62.000 de membre și peste 130 de evenimente organizate. Totodată, Atena Boca și comunitatea sa întreprind zi de zi, prin campaniile desfășurate, un model de business social. Până acum, „LaPrimulBebe” a reușit să strângă 1 milion de euro, sumă ce a fost donată pentru diverse cauze umanitare, cum ar fi dotarea cu aparatură medicală pentru spitale de copii și maternități din toată țara.

„Îmi place mult termenul business social pentru că exact asta facem. Toată experiența mea de business anterioară am valorizat-o mult mai mult atunci când am dezvoltat ONG-ul și când am înțeles că un ONG este același lucru ca un SRL. Este un business, în care însă nu îți duci profitul acasă, ci îl reinvestești ca să-ți crești impactul”, spune Atena. Despre suma de 1 milion de euro pe care a strâns-o în campanii umanitare, aceasta adaugă: „Momentele campaniilor sunt momente în care descoperim o mulțime de oameni faini, oameni pentru care și alături de care merită să rămâi și să construiești. Asociația „LaPrimulBebe” a strâns în campaniile ei 1 milion de euro, până în prezent, semn că atunci când femeile se unesc mută munții din loc! Umanitatea chiar este contagioasă.”

„LaPrimulBebe” desfășoară două campanii umanitare pe an, în cadrul grupului online de Facebook în care activează mamele înscrise. Iar rezultatele sunt impresionante. De exemplu, una dintre campaniile de anul acesta, #VremOM, desfășurată sub formă de licitație de obiecte, timp, vacanțe, evenimente a adunat în jurul ei persoane publice precum Horațiu Mălăele, Antonia sau Horia Brenciu, dar și suma de 195.000 de euro. În șase zile de campanie mamele comunității „LaPrimulBebe” și-au unit forțele pentru a reface secția de pediatrie a Spitalului Municipal Moreni, acolo unde activează un tânăr doctor ce și-a dedicat viața micuților pacienți ce nu au norocul să se fi născut într-un oraș mare. Un alt exemplu este campania umanitară #EtajulPărinților: mii de mame „LaPrimulBebe” au stat umăr lângă umăr și au sprijinit proiectul MagicHome, refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer. Campania a avut drept scop construirea unui etaj „LaPrimulBebe” în acest proiect și împreună mamele au strâns 104.000 euro.

„LaPrimulBebe” este singura comunitate din România premiată și susținută de Facebook, fondatoarea Atena Boca fiind prima româncă aleasă de Facebook din peste 6.000 de candidați din toată lumea să facă parte din programul-bursă Facebook Community Leaders, dedicat celor mai buni 100 de lideri de comunități din lume.   

În toți acești șase ani, marele merit al comunității este acela că a creat un spațiu online de încredere și de calitate profesională, care le-a oferit mamelor acces atât la oameni inteligenți și cu experiențe interesante, cât și la evenimente valoroase de parenting. „LaPrimulBebe” este deja o mișcare amplă în România, una menită să pună reflectorul pe importanța rolului mamelor în viața copiilor lor, dar mai ales în societatea care va fi condusă nu peste mulți ani de acești copii. Anul acesta, 20 de filiale din țară facilitează pentru mamele din provincie accesul la informație, specialiști, schimb de experiență și sprijin emoțional.