Irina Baianț redevine Eliza Doolittle, în „My Fair Lady”

A început să studieze baletul la trei ani și pianul la trei ani și jumătate, iar în clasa a 11-a și-a schimbat, la liceul George Enescu, profilul de instrumentist cu cel de canto clasic. Pe lângă profilul muzical și materiile din acest domeniu, a studiat la Conservator nu mai puțin de șapte limbi străine pentru că, spune ea „trebuie să înveți să cânți în toate limbile în care sunt scrise opere”. A obținut peste 200 de premii încă din copilărie, de la primele competiții la care a participat, iar în prezent concertează foarte mult în străinătate. Până acum a cântat pe scene mari în 40 de orașe din toată lumea, în peste 100 de spectacole de operă, musical, operetă. Ea este Irina Baianț și o interpretează pe Eliza Doolittle în musicalul „My Fair Lady”, din 21 și 22 martie, de la ora 20:00 și din 23 și 24 martie, de la ora 15:00 sau de la ora 20:30, în sala Epika de la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City. În același rol, spectatorii o vor vedea, de asemenea, și pe Ana Maria Georgescu. 

Irina își aduce aminte cu drag de momentul în care a obținut rolul Elizei în musicalul „My Fair Lady”. „În urmă cu aproape trei ani am fost chemată la un casting și m-am bucurat să revăd acolo oameni dragi, cu care am crescut artistic, ca regizorul Răzvan Dincă, Violeta Dincă și echipa pe care pe care o are alături și astăzi. Noi ne-am cunoscut în 2010, pentru rolul din „Liliacul”, de Johann Strauss și atunci când ne-am revăzut la casting la My Fair Lady, am avut foarte mari emoții.”

Irina spune că Eliza și acest musical au venit în viața ei cu multe provocări. Și, cu siguranță, va aduce și surprize celor care vor veni să-l vadă. „Și muzical și scenic, adaptarea la spațiul neconvențional din sala Epika de la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City este, de fapt, cea mai mare provocare. Pentru că dirijorul stă undeva pe mijlocul sălii, în spate, pe ultimul rând, iar orchestra este așezată în stânga și în dreapta, suspendată pe niște construcții, la etajul casei lui Henry Higgins”, povestește Irina câteva detalii tehnice din desfășurarea spectacolului.

Ce alte surprize conține „My Fair Lady”, spectatorii români și iubitorii de musical vor descoperi pe 21 și 22 martie, de la ora 20:00 și din 23 și 24 martie, de la ora 15:00 sau de la ora 20:30.

Biletele pentru spectacolele din 21, 22, 23 și 24 martie 2019 au fost puse în vânzare pe www.grandentertainment.ro, www.iabilet.ro  și pe www.myfairladythemusical.ro.

Related Blogs