Fabrica de PR se alătură echipei „MAMMA MIA!” și se va ocupa de comunicarea primului musical de Broadway produs în România 100% independent

„MAMMA MIA!”, cu ale sale celebre melodii semnate de legendara trupă ABBA, este unul dintre cele mai de succes musicaluri din toată lumea, urmărit de 60 de milioane de oameni în peste 50 de țări. Show-ul care a cucerit mapamondul vine în România și va avea premiera pe 24 mai la Sala Palatului din București. „MAMMA MIA!” aduce o premieră a genului în țara noastră, fiind primul musical de Broadway produs aici, 100% independent, și totodată cel mai mare spectacol de acest fel care va fi pus în scenă în România.

„MAMMA MIA”, comunicat de Fabrica de PR, este un adevărat fenomen mondial în industria spectacolului, cu bilete epuizate în timp record. Spectacolul spune povestea unei tinere visătoare care încearcă să descopere cine e adevăratul ei tată şi îi invită la nunta sa pe cei trei bărbaţi din trecutul mamei sale care ar putea să o conducă la altar. Este o poveste despre dragoste şi prietenie, despre părinţi şi copii, despre alegeri în viaţă şi despre căutarea identităţii, spusă pe cele mai frumoase cântece ale trupei ABBA, cântece cunoscute şi îndrăgite de o planetă întreagă.

 

 

Musicalul „MAMMA MIA!” a fost lansat în 1999 la Londra, în West End și apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway. Dramaturga Catherine Johnson și producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson și Bjorn Ulvaeus, foști membri ai formației ABBA. Titlul musicalului este hitul grupului din anul 1975, celebra melodie „Mamma Mia”.

Peste 60 de milioane de spectatori au participat până acum la spectactol, la nivel mondial, și s-au îndrăgostit de povestea și de muzica din „MAMMA MIA!”. „Voulez Vous”, „S.O.S”, „Take a Chance on Me”, „Dancing Queen” și multe alte hituri fac din acest fenomen mondial o sărbătoare a iubirii, a familiei și a prieteniei. „MAMMA MIA!” a întrecut producțiile originale pe Broadway, de la „The Sound of Music”, „The King and I” și „Damn yankees”, cu 1,500 de reprezentații. A devenit al 8-lea cel mai longeviv musical de pe Broadway și al 9-lea cel mai longeviv show all-time, cu 5,124 de reprezentații. În orice zi au loc cel puțin 7 show-uri „MAMMA MIA!”, în jurul lumii.

Datorită succesului înregistrat, povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård în rolurile principale.

În România, musicalul „MAMMA MIA!” va fi o co-producție sloveno-română a companiei Prospot Doo, împreună cu un grup de producători reuniți de către compania Atelier Promotion în colaborare cu WonderTheatre. Prospot Doo a pus deja în scena versiunile musicalului în Slovenia, Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și Croația.