Câștigătoarea emisiunii „Vocea României” din 2017 va fi Sophie în „Mamma Mia!”

Câștigătoarea emisiunii „Vocea României” din 2017, Ana Munteanu va fi Sophie în „Mamma Mia!”, primul musical de Broadway produs 100% independent, în România

 

  • Personajul Sophie va fi interpretat în dublu rol, și de Bianca Purcărea care, pe lângă calitățile vocale necesare pentru rol, știe la 24 de ani toate piesele trupei ABBA

 

„Mamma Mia!”, musicalul care a cucerit întrega lume și care a fost urmărit de 60 de milioane de oameni din 50 de țări, va fi realizat și în România! Celebrele personaje care spun o frumoasă poveste despre iubire, relații, prietenie, pe versurile melodiilor trupei ABBA vor impresiona cu siguranță și publicul român, mai ales că ele vor fi întruchipate de unii dintre cei mai îndrăgiți artiști din România, într-o producție de amploare. În plus, spectacolul „Mamma Mia!”, care va fi lansat pe 24 mai la Sala Palatului din București, aduce o premieră a genului în țara noastră, fiind primul musical de Broadway produs aici, 100% independent.

 

Acțiunea pornește de la Sophie, o tânără aflată în ajunul nunții, care își dorește să-și cunoască tatăl natural și să fie condusă de acesta la altar. Dar… se confruntă cu trei posibile variante! Așa că decide să-i invite pe micuța insulă grecească pe toți cei trei bărbați din trecutul romantic al mamei sale, fără a le dezvălui motivul. Lucrurile vor lua întorsături complet neașteptate, care vor crea multe momente amuzante.

În România, Sophie va fi interpretată, în dublu rol, de două tinere foarte talentate. Ana Munteanu, artista care a devenit „Vocea României“ în 2017, în echipa lui Smiley, este foarte fericită că va juca în cel mai ambițios musical care se pune în scenă în România și că o va întruchipa pe Sophie. Acest rol îi aduce multe provocări, după cum spune chiar ea.

„Am participat la casting chiar la îndemnul lui Smiley și, în prima zi, am cântat piesa <Thank you for the music> de la ABBA, cu foarte mari emoții!”. Probele și melodiile nu s-au terminat aici, pentru că au urmat și alte zile de casting, în care Ana nu numai că a cântat, dar a și dansat, concurând cu multe alte candidate la acest rol. „Am rămas impresionată de diversitatea probelor, dar și de numărul foarte mare de candidate”, își amintește Ana, încă emoționată. Când a aflat că a obținut rolul, a fost foarte fericită. „Este un proiect grandios și mă bucur enorm că fac parte din el! Am șansa să lucrez cu oameni foarte mari din mediul artistic românesc și învăț foarte multe lucruri la repetiții, în fiecare zi. Este și o provocare pentru că eu am 16 ani, iar Sophie este mai matură decât mine, în pragul căsătoriei și în fața unor alegeri”, declară artista, încântată.

Și, cum numărul spectacolelor va fi foarte mare și distribuția va fi pe măsură. Rolul lui Sophie va fi interpretat și de Bianca Purcărea care are 24 de ani și care a concurat la festivaluri de muzică încă de la 14 ani. De asemenea, ea a participat și la primul sezon al emisiunii „X Factor”, dar și la Eurovision. „Festivalurile românești de muzică mi-au adus multă experiență, eu le consider o școală în sine, pentru că se apropie foarte mult de musical, ca rigori tehnice și vocale, iar musicalul a fost dintotdeauna genul meu preferat de spectacol”, povestește Bianca.

 

 

Momentul în care a aflat că „Mamma Mia!” va fi realizat în România a fost pentru ea o dorință împlinită. ”Am fost foarte fericită când am auzit că spectacolul va fi pus în scenă aici si am venit extaziată la casting. În plus, eu am crescut cu ABBA, sunt fan și știu toate piesele!”, spune Bianca.

În această perioadă, Ana și Bianca repetă împreună în fiecare zi și între cele „Sophie” s-a născut și o relație de prietenie.

Musicalul „Mamma Mia!” a fost lansat în 1999 la Londra, în West End și apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway. Dramaturga Catherine Johnson și producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson și Bjorn Ulvaeus, foști membri ai formației ABBA. Titlul musicalului este hitul grupului din anul 1975, melodia „Mamma Mia”. Musicalul a întrecut producțiile originale pe Broadway, de la „The Sound of Music”, „The King and I” și până la „Damn yankees”, cu 1.500 de reprezentații. A devenit al 8-lea cel mai longeviv musical de pe Broadway și al 9-lea cel mai longeviv show din toate timpurile, cu 5.124 de reprezentații. În orice zi au loc cel puțin 7 show-uri „Mamma Mia!”, în jurul lumii.

Datorită succesului înregistrat, povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth și Stellan Skarsgård în rolurile principale.

În România, musicalul „Mamma Mia!” va fi o co-producție sloveno-română, a companiei Prospot Doo împreună cu un grup de producători reuniți de către compania Atelier Promotion, în colaborare cu WonderTheatre. Prospot Doo a pus deja în scenă versiunile musicalului în Slovenia, Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și Croația.

“La aproape 3 ani de la lansarea WonderTheatre suntem bucuroşi să putem prezenta publicului din România unul dintre cele mai de succes musicaluri din lume. Mamma Mia! este o experiență memorabilă, atât pentru creatori cât și pentru participanți, un prilej special de a petrece o seară minunată împreună, cântând, dansând, bucurându-ne pur și simplu de viață, alături de actori foarte talentați si interpretări excepționale pe muzica uneia dintre cele mai îndrăgite trupe din toate timpurile, ABBA”, declară Andrei Boncea, producător WonderTheatre.

La rândul său, Sorin Enache, producătorul Atelier Promotion spune că spectacolul se va întinde pe o perioadă de minimum 2 ani. „Va avea peste 100 de reprezentații, iar ambiția noastră este să ajungem cu această super producție în toate marile orașe din România. Cred cu tărie ca va fi nu doar un succes de public, ci va fi foarte fun și challenging pentru noi, producătorii”.

 

 

Biletele se găsesc pe neliberare.ro, pentru clienții Telekom, până pe 6 aprilie, iar din 7 aprilie pe mammamiathemusical.ro și pe iabilet.ro.